Portret

Portret

Ik ben kunstschilder, tekenaar en liefhebber van muziek, verhalen en Argentijnse tango. De grootste uitdaging voor een figuratief schilder is het portret. Een goeie reden om er mijn specialiteit van te maken. Laat je graag een portret schilderen of tekenen, neem dan gerust contact op.

Manos

Manos

Behalve portretten schilder en teken ik graag handen. Deze reeks legt de focus op handen van dansende koppels. Deze kunstwerken heb ik geschilderd met inkt op Waterford papier.

Larger than life

Larger than life

Op een groot formaat schilderen geeft me best een kick. Wie kan ik dan beter portretteren dan David Bowie, de man die je gerust larger than life kon noemen.

Artiesten

Artiesten

Tekenen lukt vaak vlotter dan schilderen, al mis ik dan soms wat kleur. Markers en stiften bieden daarop een oplossing, je kan ermee tekenen in levendige kleuren.

All that jazz

All that jazz

Hoewel ik graag op groot formaat schilder met olieverf kan een klein doekje mooi werk opleveren. Een set van bescheiden portretten van grote jazzmuzikanten. Staat jouw favoriet er niet tussen? Doe gerust een voorstel.

Zangers

Zangers

Als ik regelmatig een portret schilder van bekende artiesten, mogen Vlaamse zangers niet ontbreken. Herken jij ze allemaal?

Handen

Handen

Om mijn waarneming te trainen maak ik studies van handen in potlood, stift of aquarel. Dat levert regelmatig mooie pareltjes op.

Tango for two

Tango for two

Aquarel leent zich uitstekend om de beweging en de passie van de Argentijnse tango te vatten. Zowel het voetenwerk als de intense omhelzingen geef ik de nodige aandacht. Of de ene passie die de andere voedt.

Ogen

Ogen

Ogen verlenen uitdrukkingskracht aan een portret maar krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen. Dat probeer ik recht te zetten in deze olieverfschilderijen op karton.

Levend model

Levend model

Het ultieme olieverfschilderen: een model op doek zetten in een korte tijdspanne, van een kwartier tot een half uur. Deze intense sessies houden me scherp.

It would seem to me that by the time a race has achieved deep space capability it would have matured to a point where it would have no thought of dominating another intelligent species

Clifford D. Simak

( 1904 - 1988 )